گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

همکاری دیرینه ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی

سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گفت، هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ مبادلات و همکاری‌های طولانی مدت دارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۵۶۷

به گزارش راهبرد معاصر. سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین روز دوشنبه گفت، هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی با یکدیگر مبادلات و همکاری های طولانی مدت داشته‌اند و این ارتباط در ارتقای رشد اقتصادی موثر بوده است.

 

به گزارش وبگاه «گلوبال تایمز»، «محسن بختیار» سفیر جمهوری اسلامی ایران اخیرا به همراه دیپلمات‌های کشورهای دیگر از «سین کیانگ» دیدن کرد و شاهد نحوه زندگی مردم در این منطقه بود.

 

به گفته این دیپلمات ایرانی، ایران می‌تواند در چارچوب طرح «کمربند و جاده» که چین پیشنهاد کرد از مزیت‌های تاریخی برای گسترش همکاری‌ها برای تسهیل در حمل و نقل کالا استفاده کنند.

 

جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که روابطی به طول تاریخ و مبتنی بر مشترکات فراوان فرهنگی و تمدنی دارند، در سال ۱۴۰۱ گامهای بلند دیگری درمسیر گسترش مناسبات دوستانه و همکاری راهبردی برداشتند که نقطه اوج آن سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به پکن بود.

 

بختیار در ادامه یادآور شد:«هزاران سال است که ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ آسیایی با یکدیگر مبادلات و همکاری های طولانی مدت داشته‌اند. این ارتباط در ارتقای رشد اقتصادی، توسعه فرهنگی و پیشرفت اجتماعی مؤثر بوده است.»

 

سفیر ایران در چین افزود گفت: «از نظر ارتباطات حمل و نقل بین چین، غرب آسیا و اروپا، ایران امیدوار است نقش بیشتری ایفا و بر ایجاد مشارکت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی عمیق‌تر با سین کیانگ تمرکز کند.»

 

به گفته بختیار، سین کیانگ تفاهم نامه شهری با استان خراسان در شمال شرقی ایران ایجاد کرده است.

 

در جولای ۲۰۲۳، سازمان همکاری شانگهای در بیست و سومین نشست شورای سران کشورها رسما ایران را به عنوان کشورعضو پذیرفت. با اضافه شدن این سازمان به سازمان، اکنون ۹ کشور عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.

 

بختیار در این زمینه نیز گفت: «این عضویت امکانات جدیدی را برای گسترش روابط دوجانبه به همراه دارد. سازمان همکاری شانگهای فرصت‌های ارزشمندی را برای کشورهای عضو فراهم می‌کند تا در زمینه‌های مختلف از جمله حمل‌ونقل، مبارزه با تروریسم، انرژی، همکاری‌های اقتصادی و تبادلات مردمی مشارکت کنند.»/ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار